Jak DBAĆ O SIEBIE?

Warsztat o samoregulacji oraz innych ważnych umiejętnościach

Czy czujesz się ciągle zmęczony_a?
Czy wiesz skąd czerpiesz siły?
Czy umiesz odpoczywać?
Czym jest dla Ciebie „dbanie o siebie”?
Jeśli czujesz, że te pytania są o czymś ważnym i chcesz się nad nimi pochylić – serdecznie zapraszamy na cykl trzech weekendowych warsztatów w Studio Burdąg!
Motywem przewodnim całości programu będzie umiejętność samoregulacji, coraz częściej obecna w narracji i świadomości wielu z nas.
Zaś każdy weekend będzie uzupełniony drugim motywem przewodnim, drugą umiejętnością, którą będziemy wspólnie odkrywać i rozwijać:
w kwietniu – uważność
w maju – przywództwo
w czerwcu – komunikacja
Tematy warsztatów są powiązane ze sobą i prowadzą przez proces autorefleksji nad własnymi potrzebami i zasobami w zakresie umiejętności 21-wieku. Trzy wybrane tematy są częścią jednego procesu, a każdy z nich stanowi odrębną całość i może być niezależnym warsztatem. Dlatego zapraszamy na całość, jak również i na pojedyncze warsztaty.
Dla uczestników_czek zaproponujemy narzędzie do autorefleksji i badania umiejętności miękkich do pracy indywidualnej w trakcie i po warsztacie.
Można wziąć udział w jednym warsztacie, lub wybrać dwa dowolne, albo zapisać się na całość.
DATY:
22-25 kwietnia
UWAŻNOŚĆ
Maria Stokłosa i Aleksandra Zdunek
13-16 maja
PRZYWÓDZTWO
Ksenia Opria i Maria Stokłosa
17-20 czerwca
KOMUNIKACJA
Natalia Oniśk i Aleksandra Zdunek
Można przyjechać w czwartek wieczorem na kolacje. Zajęcia zaczynamy w piątek rano.
Zajęcia kończymy w niedzielę o 15:00 wspólnym obiadem.
MIEJSCE:
Studio Burdąg
ZGŁOSZENIA:
moss@fundacjaburdag.com
Obowiązują zapisy, ilość miejsc jest ograniczona, liczy się kolejność zgłoszeń!
Gdyby obowiązujące przepisy nie pozwoliły nam się spotkać na żywo, trening będzie prowadzony online.
PROWADZĄCE:
Natalia Oniśk:
Edukatorka, tancerka, performerka i aktywistka taneczna. Prowadzi regularne zajęcia i warsztaty z kontakt improwizacji, improwizacji i świadomości ciała. Studiuje Body-Mind Centering (Somatic Movement Education Program), praktykuje Metodę Feldenkraisa i Ruch Autentyczny. Słuchaczka Dwuletniego Studium Psychologii Procesu. Ukończyła kurs choreografii eksperymentalnej organizowany przez Centrum w Ruchu. Stypendystka Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego (program “Kultura w Sieci”) oraz Alternatywnej Akademii Tańca.
Ksenia Opria — tancerka kontakt improwizacji, facylitatorką ruchu, w swoją pracę wplata praktyki somatyczne. Absolwentka kursu Education in Dance and Somatics, Eastern Finland Sports Institute. W 2019 r. została certyfikowaną praktyczką Ilan Lev Method. Praktykuje Ruch Autentyczny, Metodę Feldenkraisa.
Maria Stokłosa — choreografka i tancerka, absolwentka School for New Dance Development w Amsterdamie oraz wydziału tańca współczesnego w London Contemporary Dance School, członkini międzynarodowej sieci choreografów Advancing Peforming Arts Project (APAP), prezeska Fundacji Burdąg, jedna z założycielek warszawskiego Centrum w Ruchu — kolektywu eksperymentalnych choreografów.
Aleksandra Zdunek:
Psychoterapeutka, psycholożka, edukatorka, koordynatorka projektów edukacyjnych i artystycznych. Prowadzi indywidualną psychoterapię osób dorosłych, młodzieży i dzieci, warsztaty rozwojowe, terapię grupową, zajęcia z improwizacji poprzez ruch oraz wsparcie dla firm w zakresie szkoleń i pracy nad relacjami w zespołach. Współprowadzi Fundację Burdąg, współtworzy projekt Moving into Soft Skills. W swojej pracy kieruje się myślą: „moją rolą jest wsparcie danej osoby lub grupy w odkrywaniu swojej własnej mocy i wewnętrznego bogactwa.”
www.aleksandrazdunek.pl
Więcej informacji wkrótce!